Insinööriliitto - IL

Insinööriliitto on 70 000 insinööriä, insinööriopiskelijaa ja muuta tekniikan alan ammattilaista yhdistävä akavalainen ammattiliitto. Liiton toiminta perustuu aktiivisen työmarkkinaedunvalvontaan, asiantuntevaan koulutus- ja elinkeinopoliittiseen vaikuttamiseen sekä vahvaan, 37 jäsenjärjestön muodostamaan verkostoon. 

 

Oman alan ammattiliiton jäsenyys on paras vakuutus, jonka työssäkäyvä ihminen on voi ottaa. Insinööriliiton jäsenenä varmistat, että etujasi ajetaan yhtä lailla yksilölähtöisesti kuin koko ammattikunnan tasolla. Insinööriliitto rakentaa jäsenilleen parempaa työelämää lainsäädäntöön vaikuttamisen, työehtosopimusneuvottelujen sekä yrityksissä toimivien luottamusmiesten kautta. Liitto on myös tukenasi mahdollisissa ongelmatilanteissa työnantajan kanssa.

Insinööriopiskelijaliitto - IOL

Insinööriliittoon kuulutaan jäsenjärjestöjen kautta eli liitolla ei ole suoria henkilöjäseniä. Insinööriopintojen aikana jäsenjärjestösi on Insinööriopiskelijaliitto. IOL on Insinööriliiton suurin jäsenjärjestö – siihen kuuluu noin 17 000 insinööri- ja muuta tekniikan alan opiskelijaa. Kun valmistut, voit valita sinulle sopivimman jäsenjärjestön kahdestakymmenestäyhdeksästä alueyhdistyksestä tai kahdeksasta valtakunnallisesta yhdistyksestä.   

IOL on vuonna 1955 perustettu, ainoa vain tekniikan alan ammattikorkeakouluopiskelijoita edustava järjestö. Insinööriopiskelijaliitolla on 23 paikallisyhdistystä, joiden toiminnasta vastaavat sadat opiskelija-aktiivit ympäri Suomen. IOL on akavalaisen Insinööriliitto IL ry:n suurin jäsenjärjestö – siihen kuuluu noin 17 000 insinööri- ja muuta tekniikan alan opiskelijaa. IOL on myös vahvasti edustettuna Akavan opiskelijavaltuuskunta AOVAssa, jonka kautta hoidetaan mm. sosiaalipoliittisia ja kansainvälisiä asioita yhdessä muiden korkeakouluopiskelijoiden kanssa. 

IOL:n tehtävänä on auttaa insinööriopiskelijoita ja muita tekniikan alan ammattikorkeakouluopiskelijoita turvaamaan etunsa ja oikeutensa jo opiskeluaikana – oli sitten kyse työstä opintojen ohessa, työharjoittelusta, työnhausta, työsopimuksesta tai palkkauksesta. Saat myös urasuunnitteluapua ja asiantuntevaa neuvontaa hakiessasi ensimmäistä kesätyö- tai harjoittelupaikkaasi. 

Lisäksi IOL ylläpitää ja kehittää insinööriopiskelijaperinteitä ja -kulttuuria. Insinööriopiskelijoita yhdistävät tapahtumat ja tempaukset, joihin kerääntyy opiskelijoita ympäri Suomen, ovat yksi osa tätä työtä. Liittymällä IOL:on toimit omalta osaltasi näiden perinteiden jatkajana.