Yleistä opiskelijajäsenyydestä

Insinööriopiskelijat kuuluvat Insinööriliittoon Insinööriopiskelijaliitto IOL:n kautta.

Opiskelijajäsenyyden jäsenmaksu opiskeluajalta on 30 euroa, joka laskutetaan liittymisen yhteydessä. Jäsenmaksu kattaa opiskelijajäsenyyden valmistumiseen asti, kuitenkin enintään viisi vuotta. Viiden vuoden jäsenyysajan täytyttyä 30 euron jäsenmaksu peritään vuosittain valmistumiseen asti. Kun olet liittynyt opiskelijajäseneksi, saat valmistumisesi jälkeen Insinööriliiton jäsenmaksusta alennusta ensimmäisen 18 kuukauden ajan.

Opiskelijajäsenenä käytössäsi ovat samat edut ja palvelut kuin insinöörijäsenillä.

Työttömyyskassa opiskeluaikana

Jos et ole vielä työttömyyskassan jäsen, voit liittyä sähköisesti tekemällä Jäsennäkymässä muutospyynnön tai ottamalla yhteyttä liiton asiakaspalveluun puh. 0201 801 801, arkisin klo 9–16, asiakaspalvelu@ilry.fi.

Työttömyyskassaan voi liittyä ja kassaa voi vaihtaa pääsääntöisesti vain palkkatyössä ollessaan, ei kuitenkaan palkattoman jakson, kuten hoitovapaan, kokoaikaisen lomautuksen tai pitkän sairausloman aikana. Myös opiskelijat voivat liittyä työttömyyskassaan esimerkiksi kesätyön aikana.

Työttömyysturvaetuuksiin liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä suoraan KOKO-kassaan. Kassan nettisivuilla on myös päivärahalaskuri.

Jos sinulla on kysyttävää kassan jäsenyydestä, ota yhteyttä liiton asiakaspalveluun.

Insinööriliiton kautta KOKO-kassaan kuuluvilta opiskelijajäseniltä laskutetaan lisäksi vuosittain KOKO-kassan jäsenmaksu. Vuonna 2020 KOKO-kassan jäsenmaksu on 66 euroa, eli 5,50 euroa kuukaudessa. Vuoden 2019 jäsenmaksu oli 75 euroa.