Tapahtumat

Tapahtumat

Insinööriopiskelijaliitolla on kolme valtakunnallista tapahtumaa vuodessa. Tapahtumien järjestämisestä vastaavat liiton aktiivit ja paikallisyhdistykset.


Insinööriopiskelijapäivät

Vuoden kohokohta on keväällä järjestettävät Insinööriopiskelijapäivät. Tapahtumaan kuuluu perinteisesti avajaiset kunniavieraineen, leikkimielinen rastikierros pitkin kaupunkia ja loppubileet esiintyjineen. Myös asiallisempaa ohjelmaa, kuten poliittisia seminaareja, on järjestetty.

Insinööriopiskelijapäiville eli IOP:lle osallistuu joka vuosi myös valmistuneita insinöörejä, jotka käyvät verestämässä muistoja opiskeluajoilta.

IOP on ehdottomasti osallistumisen arvoinen tapahtuma jokaiselle insinööriopiskelijalle. Seuraavat IOP:t vietetään huhtikuussa 2020 Riihimäellä. Tapahtumasta saat lisätietoja kyselemällä omalta paikallisyhdistykseltäsi.


ASTin-risteily

Valtakunnalliseksi tapahtumaksi noussut Aloittavien ja aloittava mielisten tekniikan opiskelijoiden starttiristeily, tuttavallisemmin ASTin-risteily, on Länsi-Suomen Insinööriopiskelijoiden (LäSIö) järjestämä risteily. Kouluvuosi starttaa viimeistään täyteen vauhtiin syyskuussa ASTinilla.

Risteilyohjelmassa on muun muassa perinteinen rastikierros, huikeat toogabileet ja insinöörikaraoke palkintoineen.

Kysy paikallisyhdistykseltäsi lisätietoa tapahtumasta.


PoSIO-päivät

Tapahtuma joka tunnetaan IOP:n syntypaikkana, eli Pohjois-Suomen Insinööriopiskelija-päivät on perinteikäs pohjolan tapahtuma jota PoSIO-piiri järjestää vuorotellen ja joka kerää vuosittain satoja opiskelijoita peräpohjolaan. 2020 PosIO-päivät järjestetään Kemissä.


Inssicooper

Jo perinteeksi muodostunut InssiCooper on vaellustapahtuma, joka kokoaa opiskelijoita ympäri Suomea vaeltamaan syyskuussa Pyhä-Luoston kansallispuiston ruskan kultaamissa maisemissa.

Matkaa kertyy noin 32 kilometriä ja taivallukselle on varattu aikaa 1,5 vuorokautta. Vaellus etenee hitaimpien vauhdissa, joten tapahtuma soveltuu erinomaisesti ensikertalaisillekin. Matkan aikana suoritetaan joukkueina leikkimielisiä rasteja ja paras joukkue palkitaan vaelluksen päätteeksi.

Lisätietoa tapahtumasta on  RovIO ry:n sivuilla.