Lakkiohjesääntö

1 §
Insinöörilakki on tupsulakki, jonka muodostaa 8-kulmainen violetti samettipäällys, musta samettireuna, lippa sekä musta silkkitupsu, joka on kiinnitetty oikealle sivulle. Insinöörilakissa on kokardi mustassa samettireunassa keskellä lipan yläpuolella. Kokardi on kullanvärinen Insinööriliiton tunnus tammenlehvin. Insinöörilakki on Insinööriliiton hyväksymä insinöörin ja insinööriopiskelijan päätunnus.

2 §
Insinöörilakin käyttöoikeus on insinööritutkinnon suorittaneilla ja insinööritutkintoa opiskelevilla ensimmäisen opiskeluvuoden vapusta alkaen.

3 §
Insinöörilakkia käytetään insinöörimäisissä tilaisuuksissa paitsi vappuna, jolloin insinöörit ja insinööriopiskelijat voivat aloittaa vapun vastaanoton aattopäivänä puolilta päivin insinöörilakki päässä.

4 §
Insinöörilakkia on käytettävä kuin hattua yleensä. Lakkia ei saa käyttää hyvän tavan vastaisesti eikä luovuttaa henkilölle, jolla ei ole insinöörilakin käyttöoikeutta.

5 §
Uusille lakinsaajille voidaan järjestää lakitustilaisuus Insinööriliitto-yhteisön toimesta.

6 §
Insinöörilakin omistaja vastaa omasta lakistaan ja lakin käytöstä aiheutuvista seuraamuksista.

7 §
Insinöörilakin ohjesääntöä toistuvasti rikkovalta katkaistakoon insinöörilakin tupsu ja toimitettakoon se lakin omistajan nimellä varustettuna Insinööriliiton keskustoimistoon säilytykseen. Lakin omistaja voi anoa oman insinöörilakkinsa tupsua takaisin kirjallisella hakemuksella osoitettuna Insinööriliiton puheenjohtajalle.