Jäsenyys valmistumisen jälkeen

Valmistumisesi jälkeen jäsenyytesi jatkuu Insinöörijäsenenä postiosoitteesi mukaisessa Insinööriliiton alueellisessa jäsenjärjestössä, ellet toisin ilmoita. Katso lisätietoja jäsenjärjestöistä. Valmistumisilmoituksesi saapuessa meille viivästyneenä, insinöörijäsenyytesi saatetaan aina voimaan takautuvasti valmistumisesta alkaen. Jäsenmaksusta saat automaattisesti alennusta ensimmäisen 18 kuukauden ajan.

Jäsenyys päivitetään valmistumisilmoituksella, jonka voit tehdä sinulle parhaiten sopivalla tavalla (valitse yksi kolmesta tavasta):

  1. Kirjaudu jäsensivuille jäsennumerollasi ja tee muutospyyntö sähköisesti. Katso ohjeet muutoksen tekemiseen.
  2. Ilmoita valmistumisestasi asiakaspalveluun sähköpostilla, joka sisältää nämä tiedot: jäsennumero, nimi, oppilaitos, valmistumispäivämäärä ja ilmoitus "siirryn jäseneksi omaan aluejärjestööni".
  3. Täytä valmistumisilmoitus pdf-lomake ja lähetä se joko sähköisesti valmistumisilmoitus@ilry.fi tai postitse lomakkeella olevaan osoitteeseen.

Luettelo jäsenjärjestöistä
Jäsenmaksutaulukot


Valmistuneen insinöörin jäsenmaksu koostuu kolmesta eri osasta: Insinööriliiton liittomaksusta, jäsenyhdistyksen jäsenmaksusta sekä työttömyyskassamaksusta. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan jäsenyhdistyksestä riippuen 33,25–40,25 euroa kuukaudessa (Tietoalalla prosentuaalinen). Ammattiliiton jäsenmaksu ja työttömyyskassamaksu ovat verovähennyskelpoisia. Vuonna 2020 KOKO kassan työttömyyskassamaksu on 66 euroa.

Lisää tietoja valmistumisen jälkeisestä jäsenyydestä saa Insinööriliiton asiakaspalvelusta puh. 0201 801 801 tai sähköpostilla asiakaspalvelu(at)ilry.fi

Järjestötoiminta valmistumisen jälkeen

Jos opiskeluaikoina järjestötoiminnasta löytyi itselle harrastus, niin kannattaa tutustua järjestötoimintaan myös valmistumisen jälkeen. Samoin kuten Insinööriopiskelijaliitossa niin myös muissa Insinööriliiton jäsenjärjestöissä toimintaa pyörittävät sadat aktiivit, uusia toimijoita kaivataan aina ideoimaan ja toteuttamaan uusia jäsenistölle suunnattuja tapahtumia ja palveluita. Lisää tietoa on jäsenjärjestöjen nettisivuilla.

Valmistuneen kannattaa myös käydä rekisteröitymässä oman ammattikorkeakoulun alumniksi. Alumnitoiminnalla pyritään lisäämään korkeakoulusta valmistuneiden ja opiskelijoiden välistä vuoropuhelua, ylläpitämään kontakteja vanhoihin opiskelukavereihin sekä kehittämään omaa osaamista erilaisten tilaisuuksien ja tempausten muodossa