Koulutukset

Nuorjäsentoiminnan koulutukset

Insinööriliitto järjestää nuorisoaktiiveille erilaisia koulutuksia ympäri vuoden. Koulutukset ovat suunnattu Insinööriopiskelijaliiton jäsenille, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan IOL-yhteisössä. Koulutuksiin on jäsenmääriin suhteutetut paikallisyhdistyskohtaiset kiintiöt.

Koulutukset ovat jäsenille maksuttomia. Osallistujalle korvataan matkakulut ja tarjotaan koulutusmateriaalit, majoitus (paikkakunnalla asuville ei tarjota majoitusta) ja ruokailut. Koulutukset ovat pääsääntöisesti viikonloppuisin, alkaen lauantaiaamuna ja päättyen sunnuntaina iltapäivällä.

Koulutuksiin ilmoittaudutaan paikallisyhdistysten kautta. Joten jos kiinnostut koulutuksista, ota yhteyttä omalla koulullasi toimivaan yhdistykseen. Ilmoittautumisen jälkeen osallistuja saa vahvistuskirjeen, jossa kerrotaan tarkemmat ohjeet koulutukseen saapuville.

Osaavaa järjestötoimintaa

Koulutuksessa tutustutaan Insinööriopiskelijaliiton toimintaan osana akavalaista Insinööriliitto-yhteisöä.

Koulutuksessa saat vastauksia kysymyksiin: Mikä on Insinööriopiskelijaliitto? Mikä on toimintamme tarkoitus? Mikä on ja mitä tekee IOL:n yhteyshenkilö? Mikä on IOL:n rooli Insinööriliitossa ja Akavassa? Miksi ylipäätään on olemassa ammattiliittoja? Mitä hyötyä liittoon kuulumisesta on?

Lisäksi koulutuksessa opetellaan kokoustekniikan kiemuroita, mistä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa niin toimiessa yhdistyksissä kuin insinöörin työssäkin.

Koulutus on tarkoitettu aloitteleville yhteyshenkilöille ja IOL:n toiminnasta kiinnostuneille. Koulutuksia järjestetään useita vuodessa eri puolella Suomea.

Neuvotellen sopimukseen

Koulutuksessa perehdytään syvällisemmin palkkauksen perusteisiin, työehtojen määräytymiseen ja työehtosopimusjärjestelmään. Lisäksi koulutuksessa tehdään neuvotteluharjoituksia, joita voi hyödyntää neuvotellessa työnantajan kanssa.

Koulutus on tarkoitettu pian valmistuville yhteyshenkilöille, jotka ovat käyneet Osaavaa järjestötoimintaa -koulutuksen. Koulutuksia järjestetään kahdesti vuodessa.

Palvelujen Markkinointi (PalMa)

Koulutuksessa kerrataan IOL:n ja Insinööriliiton toimintaa ja jäsenetuja. Lisäksi käsitellään jäsenyyden myynnin ja markkinoinnin perusteita.

Koulutus on tarkoitettu paikallisyhdistyksien aktiiveille, jotka osallistuvat esimerkiksi uusien jäsenten rekrytointiin. Koulutus järjestetään kerran vuodessa elokuussa.

Puheenjohtajien, sihteerien, rahastonhoitajien ja koulutuspoliittisten vastaavien koulutus (PuSiRaKo)

Kalenterivuoden alussa järjestettävällä PuSiRaKolla koulutetaan paikallisyhdistysten hallituksen toimijoita vastuualueensa mukaisiin tehtäviin sekä perehdytetään taloushallintoon, yhdistyksen lainsäädäntöön ja toiminnan kehittämiseen.

Koulutus on tarkoitettu paikallisyhdistysten hallitusten puheenjohtajille, sihteereille, rahastonhoitajille ja koulutuspoliittisille vastaaville. Koulutus järjestetään kerran vuodessa tammikuussa.

Muut koulutukset

Insinööriliitto tarjoaa jäsenilleen useita kursseja ympäri Suomen, vuoden ympäri. Lisäksi valittavissasi on suuri määrä webinaareja, joihin voit osallistua vaikka kotoa.